Jag har sålt en häst som var veterinärbesiktigad och nu säger köparen att den är halt. Jag har ett litet hästföretag, vad kan jag göra åt köparens reklamation?

Jag har köpt en häst som har skador, kan jag få tillbaka mina pengar?

Vad ska jag tänka på när jag lånar ut min häst till en fodervärd?

Hur kan jag skydda mig genom ett köpekontrakt när jag ska sälja min häst? Jag är jätterädd att köparen klagar på något dolt fel på hästen som jag inte kunde veta om.

Min häst har varit inackorderad och skadat sig allvarligt, vem bär ansvaret?

 Arkiv61jpeg

På Advokatfirman Sjöstrand kan vi häst. Vi har erfarenhet som hästägare, uppfödare och tävlingsryttare sedan många år. Vi har goda kontakter med veterinärer, hovslagare och tränare som hjälper oss när vi behöver sakkunniga vittnen som stöd till hästrelaterade tvister. Framför allt kan vi förklara för domstolen hur hästar och hästvärlden fungerar, till skillnad från de jurister som inte själva har ett gediget hästkunnande. Vi vet vad spatt, kissing spines, lösa benbitar, fång och kotledsinflammationer är och förstår vad motpartens veterinär påstår om din häst. På så sätt kan vi hjälpa dig i alla typer av hästrelaterade tvister. Vi hjälper dig också att förebygga tvister genom att utforma tydliga kontrakt för hästköp, fodervärd, betäckning med mera. 


Taggar Hästjurist:

Hästjurist är ett ganska nytt ord och juridiken när det kommer till hästar. Vi på advokatfirman Sjöstrand har själva varit med och format juridiken kring hästköp. Se gärna artikeln från Ridsport.
https://www.tidningenridsport.se/sa-ar-hd-domen-om-hastaffar-viktig-for-andra-som-ska-salja/Vi har lagt märket till att det är rätt svårt att komma fram till en bra rådgivare och att söka fram sitt problem på internet kan var väldigt tidskrävande. Hästtvist, köprätt, hästadvokat, hästjuridik, hästjurist, hästtvist advokat, advokat hästköp, återgång av hästköp. Det är många som behöver hjälp med hästköp och hästförsäljningar. Det kan vara så att avtalet är snabbt ihoprafsat.


Går hästköp att häva?
Går det att häva hästköp?
Att sälja häst som företagare
Att sälja häst som näringsidkare
Att sälja häst som privatperson
Reklamera hästköp
Reklamation häst
Dolt fel vid hästköp
Lurad vid hästköp
Lämna tillbaka häst


Vi åtar oss uppdrag inom hästjuridik i hela Sverige!